keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Varkauden jääurheilukeskus ja menojen leikkaus


Sivistyslautakunnan kokouksessa 23.10. päätettiin muutamista säästötoimista. Haastavimman päätöksen lautakunta teki mielestäni harjoitusjäähallin toiminnan jatkamisen puolesta. Hallia ei laiteta kiinni, vaikka sen sulkemista virkamies esittikin.  Harjoitushallin kustannukset ovat kaupungille 224 tuhatta euroa vuodessa. Vuodelle 2015 olisi saavutettu yli 130 tuhannen euron suuruinen kustannussäästö hallin sulkemisella.

Sivistyslautakunnan päätöksessä todetaan, että jäähalleja käyttäviltä tahoilta edellytetään toimia käyttökustannusten pienentämiseksi vuonna 2015. Tämä esitys herätti itselläni hiukan ristiriitaisia tuntemuksia, mutta olin esityksen takana juuri kustannusten pienentämisen takia.

Mielestäni lautakunnan päätöksen jälkeen koko jääurheilukeskukselta edellytetään ensi vuodelle 130 tuhannen euron suuruista kustannusten pienentämistä. Kaupunkimme taloudellinen tilanne huomioiden kustannusten karsimiseksi on tehtävä töitä ja päätöksiä nopealla aikataululla. Siksi lista kyseisen tavoitteen saavuttamiseksi tulee olla käsittelyssä tämän syksyn aikana ennen joulukuun budjettivaltuustoa.

Jos menojen pienentämiseksi ei saada listaa tänä syksynä, niin harjoitusjäähalli menee kiinni 2015 kesällä, jos budjettivaltuusto niin päättää joulukuussa. Minulle sulkeminen käy.

Nyt seurat ja kaupunki etsivät menojen pienennyksiä. Toivon hyviä tuloksia ja tarkkaa listaa, että 130 tuhannen euron menojen leikkaus jääurheilukeskukselta löytyy. Vaihtoehtona on myös lista, jossa tuloja kasvatetaan realistisella tavalla, esimerkiksi taksoja korottamalla siten, että kaupungin maksama summa jääurheilukeskukselle voidaan osoittaa putoavan 130 tonnia. 

Enää ei ole varaa pitää kahta jäähallia nykyisillä taksoilla ja kustannusrakenteella. Mutta radikaalilla taksojen nostolla harjoitushallissa ja kustannusten karsimisella koko jääurheilukeskuksessa voidaan harjoitushalli vielä pitää auki kesän 2015 jälkeenkin. Todellinen tarve vaikuttaa myönteisesti harjoitushallissa tapahtuvasta harjoittelusta maksamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvoisa lukija. Mielipiteesi ja ajatuksesi ovat arvokkaita. Sanan vapaus, mielipiteen vapaus, elinkeinon vapaus.